Skip to main content
Jamf Nation, hosted by Jamf, is a knowledgeable community of Apple-focused admins and Jamf users. If you like what you see, join us in person at the ninth annual Jamf Nation User Conference (JNUC) this October for three days of learning, laughter and IT love.

DEP Macs missing "at enrollment" triggers

We are seeing Macs enrolled in DEP not running the expected Splash Buddy and software install policies. My suspicion is the Smart Group the policies apply to is not updating before the enrollment completes and so the policies are not running. Wiping and re-doing the machine worked correctly.

The pre-stage we are using is our "default" in Jamf and the smart group the policies apply to are devices it applies to. This seems like an issue that must pop up with regularity—is there anything obvious we should be doing on our end to facilitate this process? For obvious reasons the initial out of the box setup is most important.

Like Comment
Order by:
SOLVED Posted: by blackholemac

No answers itself to the problem as there are plenty of variables to consider, but on affected unit, can you run the following command manually.

sudo jamf policy -event enrollmentComplete

Your answer to that will firstly save you from having to start over and secondly, this will let us know if the policy just didn’t run automatically at enrollment or if the machine wasn’t in scope or perhaps it ran and failed.

Like
SOLVED Posted: by aspears

Sometimes the "Enrollment Complete" trigger doesn't work so we implemented this: https://github.com/Yohan460/JAMF-Enrollment-Kickstart

Like